NyheterTil jul ønsker vi oss Yara ut av Brasil!

Miljø-ødeleggelser, forurensing fra gruver, rasering av det tradisjonelle landbruket og tvangsflytting av mange tusen familier. Dette er noen av konsekvensene investeringer fra det norske selskapet Yara har hatt for befolkningen i Brasil. Målet om å skvise mest mulig profitt ut av den brasilianske naturen går ut over hensyn til både lokalbefolkningen og klima.

 

I sommer dro Rød Ungdom med en delegasjon til Brasil for å møte lokale aktivister. De kunne fortelle om utenlandske selskaper, som Yara, som tjener seg rike på å rasere lokale naturressurser og landbruk i Brasil. En av organisasjonene vi møtte i Brasil var MST (de jordløses bevegelse), som kjemper for bønders rettigheter til land. De har blant annet demonstrert mot Yaras investeringer i kunstgjødsel, noe som truer det tradisjonelle, mer miljøvennlige landbruket i Brasil.

 

Norge er nødt til å ta ansvar, både når det gjelder klima, men også når det gjelder å beskytte lokal selvråderett i hele verden. Da kan vi ikke la selskaper som Yara få frie tøyler. Derfor lanserer vi nå en førjulskampanje: til jul ønsker vi oss Yara ut av Brasil!

 

Bli med på kampanjen! Skriv «Til jul ønsker jeg meg Yara ut av Brasil» på et ark og ta et bilde. Legg bilde ut på sosiale medier, som Facebook og Instagram, og tagg bilde med #YarautavBrasil.


Siste nyheter


Rød Ungdom kontoret tar påskeferie

Fra og med mandag 10. april tar Rød Ungdom kontoret påskeferie. Vi er tilbake på kontoret tirsdag 18. april. Vi ønsker alle våre medlemmer og venner en god påske!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Nynazister demonstrerte i Arendal

I helga demonstrerte nynazistene i Nordfront i Arendal. Det er trist at nynazister igjen markerer seg offentlig sier antirasistisk ansvarlig i Rød Ungdom, Ane Margrethe.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Gratulerer med kvinnedagen!

Rameen N. Sheikh er 19 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN