NyheterTil jul ønsker vi oss Yara ut av Brasil!

Miljø-ødeleggelser, forurensing fra gruver, rasering av det tradisjonelle landbruket og tvangsflytting av mange tusen familier. Dette er noen av konsekvensene investeringer fra det norske selskapet Yara har hatt for befolkningen i Brasil. Målet om å skvise mest mulig profitt ut av den brasilianske naturen går ut over hensyn til både lokalbefolkningen og klima.

 

I sommer dro Rød Ungdom med en delegasjon til Brasil for å møte lokale aktivister. De kunne fortelle om utenlandske selskaper, som Yara, som tjener seg rike på å rasere lokale naturressurser og landbruk i Brasil. En av organisasjonene vi møtte i Brasil var MST (de jordløses bevegelse), som kjemper for bønders rettigheter til land. De har blant annet demonstrert mot Yaras investeringer i kunstgjødsel, noe som truer det tradisjonelle, mer miljøvennlige landbruket i Brasil.

 

Norge er nødt til å ta ansvar, både når det gjelder klima, men også når det gjelder å beskytte lokal selvråderett i hele verden. Da kan vi ikke la selskaper som Yara få frie tøyler. Derfor lanserer vi nå en førjulskampanje: til jul ønsker vi oss Yara ut av Brasil!

 

Bli med på kampanjen! Skriv «Til jul ønsker jeg meg Yara ut av Brasil» på et ark og ta et bilde. Legg bilde ut på sosiale medier, som Facebook og Instagram, og tagg bilde med #YarautavBrasil.


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN