NyheterTil jul ønsker vi oss Yara ut av Brasil!

Miljø-ødeleggelser, forurensing fra gruver, rasering av det tradisjonelle landbruket og tvangsflytting av mange tusen familier. Dette er noen av konsekvensene investeringer fra det norske selskapet Yara har hatt for befolkningen i Brasil. Målet om å skvise mest mulig profitt ut av den brasilianske naturen går ut over hensyn til både lokalbefolkningen og klima.

 

I sommer dro Rød Ungdom med en delegasjon til Brasil for å møte lokale aktivister. De kunne fortelle om utenlandske selskaper, som Yara, som tjener seg rike på å rasere lokale naturressurser og landbruk i Brasil. En av organisasjonene vi møtte i Brasil var MST (de jordløses bevegelse), som kjemper for bønders rettigheter til land. De har blant annet demonstrert mot Yaras investeringer i kunstgjødsel, noe som truer det tradisjonelle, mer miljøvennlige landbruket i Brasil.

 

Norge er nødt til å ta ansvar, både når det gjelder klima, men også når det gjelder å beskytte lokal selvråderett i hele verden. Da kan vi ikke la selskaper som Yara få frie tøyler. Derfor lanserer vi nå en førjulskampanje: til jul ønsker vi oss Yara ut av Brasil!

 

Bli med på kampanjen! Skriv «Til jul ønsker jeg meg Yara ut av Brasil» på et ark og ta et bilde. Legg bilde ut på sosiale medier, som Facebook og Instagram, og tagg bilde med #YarautavBrasil.


Siste nyheter


En middelaldersk skikk

Eksamener slik vi kjenner dem oppsto først i Kina på 600-tallet. I et samfunn hvor kun en liten del av befolkningen var lese- og skrivekyndige, og hvor det var milevis mellom hvert bibliotek, hadde keiserdømmet behov for å sikre at deres funksjonærer evnet å pugge og resitere den (begrensede) informasjonen de hadde tilgang til.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Norske styrker ut av Syria!

Rød Ungdom krever at regjeringen svarer på hvorfor norske styrker er inne i Syria og at Norge skal bidra til å forebygge fred og humanitære løsninger, framfor bomber og kald krig.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Støtt RUs innsamlingsaksjon for havnearbeiderne!

- Hvert år arrangerer Rød Ungdom en innsamlingaksjon på sommerleir, der inntektene går til en sak vi støtter. I år går innsamlingsaksjonen til støttefondet for havnearbeiderne som ble ramma av konfliktene i havnarbeiderstreikene i Tromsø og Mosjøen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN