NyheterStans Tyrkias folkerettsstridige angrep i Syria!

Skrevet av: Ivar Espås Vangen, Trondheim Rød Ungdom

Den 24. august rulla tyrkiske stridsvogner over den syriske grensa, og i løpet av de siste dagene har Tyrkia gjennomført flere angrep mot Syria.  Dette er et grovt brudd på gjeldende folkerett, som er fullstendig klar på at det er ulovlig å angripe andre stater, uten godkjenning fra FNs sikkerhetsråd. NRK rapporterer at over 50 stridsvogner og rundt 400 soldater har reist over grensa. I tillegg til dette er såkalte tyrkiskstøttede opprørere med på angrepene.

Tyrkia begrunner aggresjonen med at de skal «bekjempe terrorister». Men realitetene viser at det ikke bare er IS de angriper, men også den kurdiske frigjøringsbevegelsen. Slik bruker Tyrkia trusselen om IS som en mulighet for å forhindre at de kurdiske styrkene i Folkets forsvarsenheter (YPG) og Kvinnenes forsvarsenheter (YPJ) klarer etablere seg mer enn de har klart i dag. Dagen etter invasjonen gjorde Tyrkia det klart at de ville bruke vold dersom kurderne nærmet seg den tyrkiske grensa. Dette uten at det har kommet noen protester fra verken Norge, EU eller NATO.

Rød Ungdom støtter den kurdiske frigjøringskampen. Vi mener det Syrias kurdere har oppnådd av sjølstyre i Nord-Syria må forsvares, og respekteres av stormaktene. Dette er et demokratisk prosjekt basert på likestilling, sekularisme og frihet – sårt tiltrengte verdier i en del av verden som alt for lenge har vært dominert av imperialistiske kriger og diktatur.

Vi vil derfor fordømme Tyrkias invasjon av Syria på det sterkeste. Internasjonal rett må gjelde for alle – også USAs allierte. Det kurdiske folket trenger solidaritet og støtte, ikke tyrkiske tankgranater.

Ivar Espås Vangen – Trondheim Rød Ungdom Siste nyheter


Rød Ungdom kontoret tar påskeferie

Fra og med mandag 10. april tar Rød Ungdom kontoret påskeferie. Vi er tilbake på kontoret tirsdag 18. april. Vi ønsker alle våre medlemmer og venner en god påske!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Nynazister demonstrerte i Arendal

I helga demonstrerte nynazistene i Nordfront i Arendal. Det er trist at nynazister igjen markerer seg offentlig sier antirasistisk ansvarlig i Rød Ungdom, Ane Margrethe.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Gratulerer med kvinnedagen!

Rameen N. Sheikh er 19 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN