NyheterStans Tyrkias folkerettsstridige angrep i Syria!

Skrevet av: Ivar Espås Vangen, Trondheim Rød Ungdom

Den 24. august rulla tyrkiske stridsvogner over den syriske grensa, og i løpet av de siste dagene har Tyrkia gjennomført flere angrep mot Syria.  Dette er et grovt brudd på gjeldende folkerett, som er fullstendig klar på at det er ulovlig å angripe andre stater, uten godkjenning fra FNs sikkerhetsråd. NRK rapporterer at over 50 stridsvogner og rundt 400 soldater har reist over grensa. I tillegg til dette er såkalte tyrkiskstøttede opprørere med på angrepene.

Tyrkia begrunner aggresjonen med at de skal «bekjempe terrorister». Men realitetene viser at det ikke bare er IS de angriper, men også den kurdiske frigjøringsbevegelsen. Slik bruker Tyrkia trusselen om IS som en mulighet for å forhindre at de kurdiske styrkene i Folkets forsvarsenheter (YPG) og Kvinnenes forsvarsenheter (YPJ) klarer etablere seg mer enn de har klart i dag. Dagen etter invasjonen gjorde Tyrkia det klart at de ville bruke vold dersom kurderne nærmet seg den tyrkiske grensa. Dette uten at det har kommet noen protester fra verken Norge, EU eller NATO.

Rød Ungdom støtter den kurdiske frigjøringskampen. Vi mener det Syrias kurdere har oppnådd av sjølstyre i Nord-Syria må forsvares, og respekteres av stormaktene. Dette er et demokratisk prosjekt basert på likestilling, sekularisme og frihet – sårt tiltrengte verdier i en del av verden som alt for lenge har vært dominert av imperialistiske kriger og diktatur.

Vi vil derfor fordømme Tyrkias invasjon av Syria på det sterkeste. Internasjonal rett må gjelde for alle – også USAs allierte. Det kurdiske folket trenger solidaritet og støtte, ikke tyrkiske tankgranater.

Ivar Espås Vangen – Trondheim Rød Ungdom Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN