NyheterNynazister demonstrerte i Arendal

- I helga gjennomførte Den Nordiske Motstandsbevegelsen (Nordfront) en demonstrasjon i Arendal sentrum med flagg og løpeseddelutdeling. Nordfront er en nynazistisk organisasjon som NRK tidligere har dokumentert at har drevet med våpentrening, benekter Holocaust og mener Norge i all hemmelighet okkuperes av en jødisk, sionistisk fremmed makt. Det er trist at nynazister igjen markerer seg offentlig sier antirasistisk ansvarlig i Rød Ungdom, Ane Margrethe Ugelvik.

 - Den nynazistiske organiseringen har ligget med brukket rygg siden drapet på Benjamin Hermansen i 2001. Etter det mobiliserte det offentlige Norge for å få bukt med den nynazistiske organiseringen. Det er på tide at vi igjen får en bred massemobilisering mot nazistisk organisering, fortsetter Ugelvik.

- I Finland døde en ung mann etter en konfrontasjon med nynazistene i Nordfront. I Gøteborg har Nordfront-medlemmer gjennomført bombeangrep mot en bokhandel og to asylmottak. I alle tilfellene var det bare tilfeldigheter at liv ikke gikk tapt. Dette viser at Nordfront ikke bare er forvirra ungdom som flørter med nazisme. Det er viktig at vi jobber med å skape brede bevegelser mot rasisme. Jeg vil bruke anledningen til å oppfordre alle til å komme på demonstrasjonen mot rasisme, islamofobi og antisemittisme på Grønland torg 18. mars, avslutter Ugelvik. 


Siste nyheter


Nynazister demonstrerte i Arendal

I helga demonstrerte nynazistene i Nordfront i Arendal. Det er trist at nynazister igjen markerer seg offentlig sier antirasistisk ansvarlig i Rød Ungdom, Ane Margrethe.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Gratulerer med kvinnedagen!

Rameen N. Sheikh er 19 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Fredsnasjonen Norge, i krig?

Den brutale borgerkrigen i Syria har nå herjet i over fem år. Norge har sendt 60 spesialsoldater, de soldatene vil vi trekke tilbake.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN