NyheterNorske styrker ut av Syria!

Flere nyhetskilder rapporterer at norske soldater operer på bakkenivå i Syria. Dette er en unødvendig eskalering av konfliktene der høyre-regjeringen prioriterer et kjært og nært forhold til Trump over sivilbefolkningen i Syria sitt behov for stabilitet og varig fred.

Trump har tatt en helomvending fra sin tidligere politikk med amerikansk isolasjonisme og er nå blitt en gull-hauk. Uheldigvis ser man at store deler av «opposisjonen» i Washington jubler hver gang man bomber et annet land. Dette er skremmende at den amerikanske presidenten behandler det syriske folk som en lekegrind for å bedre folkeopinionen.

Men den norske regjeringen trenger ikke å reagere som en nikkedukke til aggressiv amerikansk politikk. Vi har lært av Libya-affæren at å basere sin utenrikspolitikk på å flørte med den amerikanske regjeringen er uklokt og vil kun forlenge ustabiliteten i Midtøsten.

Det syriske folk trenger stabilitet og fred, ikke en voldseskalering.

Deltakerne i den syriske borgerkrigen er mildt sagt forvirrende, vestlige styrker samarbeider med grupper som kjemper mot hverandre, bevæpner islamistiske grupperinger og har lite kontroll over hvor pengene og ressursene ender opp. Med et IS som har vært på bakbeina er det uklokt at Norge bidrar til å varme opp stemningen. Rød Ungdom krever at regjeringen svarer på hvorfor norske styrker er inne i Syria og at Norge skal bidra til å forebygge fred og humanitære løsninger, framfor bomber og kald krig.

Skrevet av Snorre Log Skage, internasjonalt ansvarlig.


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN