NyheterIngen er fri før alle er fri!

Norge er i bunn og grunn et ganske fint land. Naturen er flott, befolkningen har ganske høy tillit til hverandre og politikerne, og de gode velferdsordningene utarbeidet av sosialistiske regjeringer i etterkrigstiden har sørget for at vi bor i et av de høyest utviklede landene i verden. Selv om mange i landet vårt lever et godt liv, kan situasjonen dog oppfattes helt ulikt for mange minoriteter, og da især våre seksuelle minoriteter.

Transkjønnede mennesker og de med en annen kjønnsidentitet enn den ciskjønnede befolkningen opplever daglig at deres identitet og kjønn blir latterliggjort, og ofte sliter de med psykiske problemer.[1] Vi liker å skryte av at likestillingen vår og Skam har gjort det så enkelt å være homofil i dagens Norge – selvmordsstatistikken vår viser likevel at skeive i unormalt stor grad velger å ta sine egne liv.[2] Likekjønnede har omsider fått lov til å gifte seg i kirken, men for bare tre år siden, truet en tredel av Kirkens folkevalgte å melde seg ut i protest mot at de likekjønnede skulle få lov til å gifte seg i kirken[3] – fortsatt holder et av regjeringens støttepartier på prinsippet om at ekteskapet er forbeholdt mann og kvinne, og undergraver dessuten likekjønnede pars stilling som foreldre ved å si at heterofile par gir de beste rammene for barnas oppvekst.[4] Negativ sosial kontroll fører ytterligere til at mange skeive som lever som dobbelminoriteter sliter med alvorlige psykiske problemer og selvmordstanker grunnet lite aksept i religiøse miljø.[5]

Rød Ungdom mener at LHBT-organisasjoner må få økt støtte for å bedre kunne arbeide med problemstillinger som samfunnet stør ovenfor. Dessuten mener vi at seksualundervisningen på skolen i større grad må ta opp ting som seksuell legning, kjønnsrelasjoner, seksuell frigjøring og kjønnsmakt – innføringen av et tredje juridisk kjønn og en gjennomgående kompetanseheving om kjønnsdysfori i offentlige etater er også grunnleggende prinsipp i vår politikk for seksuelle- og kjønnsminoriteter.[6]

OsloPride 2017 starter i år den 23. juni, og i over én uke feires mangfold av titusener av mennesker – paraden går av stabelen den første juli til hundretusener av tilskuere. Rød Ungdom skal selvfølgelig delta, og ønsker gjerne at du blir med. Delta for mangfold, for grunnleggende menneskerettigheter, for frihet og for retten til å elske den man vil – delta fordi ingen av oss er fri før alle er fri!

Skrevet av Omar Akhtar, Trondheim RU 

 


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN