NyheterGod 1. mai!

- Etter et år med mye internasjonal uro, reallønnsnedgang og stadige angrep på velferdsstaten fra den mørkeblå regjeringen, er dagen fortsatt er like aktuell som første gang den ble markert i 1890, starter Jakob Pedersen Nygård, faglig ansvarlig i Rød Ungdom.

- Holship-dommen viser at EØS-avtalen er et hinder for et sikkert og godt arbeidsliv. Vi kan ikke akseptere at EØS-reglene settes foran grunnloven §101 og ILO konvensjoner som Norge har tilsluttet seg. NHO og Bedriftseierforbundet bruker nå EØS-avtalen som en brekkstang. De knuser havnearbeidernes tariffavtaler og åpner for sosial dumping i norske havner, fortsetter Nygård engasjert. Derfor må vi erstatte EØS-avtalen med en handelsavtale som ikke griper inn i norsk arbeidsliv og undergraver faglige rettigheter, slår han bestemt fast.

- En annen viktige sak i år er mangelen på lærlingplasser, fortsetter Nygård som selv tok fagprøve sommeren 2016. I dag mangler fortsatt 1 av 3 lærlingplass. Dette er et alvorlig problem! Det er allerede altfor få som søker seg til yrkesfaglinjer, og usikkerheten rundt lærlingplasser gjør det ikke mer attraktivt. Dette kommer i tillegg til alt annet som skjer, som før nevnt med rasering av faglige rettigheter, sier Nygård oppgitt. Det er derfor Rød Ungdom mener det er viktig å lovfeste retten til lærlingplass, slik også folk som velger yrkesfag kan få fullført utdanninga si.

- Sist vil jeg ønske alle medlemmer, støttespillere og venner av Rød Ungdom en god 1. mai. Jeg håper alle bruker dagen til å feire kampene vi har vunnet, og å fortsette kampen for alle vi fortsatt har igjen! 1. Mai er en historisk kampdag, men det er også en kampdag vi fortsatt må bruke, avslutter Nygård.


Siste nyheter


Norske styrker ut av Syria!

Rød Ungdom krever at regjeringen svarer på hvorfor norske styrker er inne i Syria og at Norge skal bidra til å forebygge fred og humanitære løsninger, framfor bomber og kald krig.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Støtt RUs innsamlingsaksjon for havnearbeiderne!

- Hvert år arrangerer Rød Ungdom en innsamlingaksjon på sommerleir, der inntektene går til en sak vi støtter. I år går innsamlingsaksjonen til støttefondet for havnearbeiderne som ble ramma av konfliktene i havnarbeiderstreikene i Tromsø og Mosjøen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

God 1. mai!

Gratulerer med arbeidernes internasjonale kampdag!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN