NyheterGod 1. mai!

- Etter et år med mye internasjonal uro, reallønnsnedgang og stadige angrep på velferdsstaten fra den mørkeblå regjeringen, er dagen fortsatt er like aktuell som første gang den ble markert i 1890, starter Jakob Pedersen Nygård, faglig ansvarlig i Rød Ungdom.

- Holship-dommen viser at EØS-avtalen er et hinder for et sikkert og godt arbeidsliv. Vi kan ikke akseptere at EØS-reglene settes foran grunnloven §101 og ILO konvensjoner som Norge har tilsluttet seg. NHO og Bedriftseierforbundet bruker nå EØS-avtalen som en brekkstang. De knuser havnearbeidernes tariffavtaler og åpner for sosial dumping i norske havner, fortsetter Nygård engasjert. Derfor må vi erstatte EØS-avtalen med en handelsavtale som ikke griper inn i norsk arbeidsliv og undergraver faglige rettigheter, slår han bestemt fast.

- En annen viktige sak i år er mangelen på lærlingplasser, fortsetter Nygård som selv tok fagprøve sommeren 2016. I dag mangler fortsatt 1 av 3 lærlingplass. Dette er et alvorlig problem! Det er allerede altfor få som søker seg til yrkesfaglinjer, og usikkerheten rundt lærlingplasser gjør det ikke mer attraktivt. Dette kommer i tillegg til alt annet som skjer, som før nevnt med rasering av faglige rettigheter, sier Nygård oppgitt. Det er derfor Rød Ungdom mener det er viktig å lovfeste retten til lærlingplass, slik også folk som velger yrkesfag kan få fullført utdanninga si.

- Sist vil jeg ønske alle medlemmer, støttespillere og venner av Rød Ungdom en god 1. mai. Jeg håper alle bruker dagen til å feire kampene vi har vunnet, og å fortsette kampen for alle vi fortsatt har igjen! 1. Mai er en historisk kampdag, men det er også en kampdag vi fortsatt må bruke, avslutter Nygård.


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN