NyheterFredsnasjonen Norge, i krig?

I Syria, lever i dag tre av fire mennesker, i hovedsak barn, i fattigdom. Over halvparten av befolkningen i Syria er på flukt. Dette er på grunn av den brutale borgerkrigen som nå har herjet i over fem år.

Både USA og Frankrike har bedt Norge om også å bidra militært i krigen mot IS. Norge svarte med å sende 60 spesialsoldater, for å trene opp opprørsgrupper, og kjempe mot IS inne i Syria.

Rød Ungdom vil på det sterkeste motsette seg dette. Norge har som småstat ingen interesse av å gjøre slike former for militær innblanding i andre land til en akseptabel strategi i internasjonal politikk. Ikke bare er dette tvilsomt i henhold til internasjonal rett. I praksis blir det også å helle bensin på bålet. Syria trenger ikke flere militære styrker for å løse konflikten. Det som trengs er humanitære bidragsytere og arenaer hvor partene kan forhandle.

Rød Ungdom mener selvsagt at Norge må bidra med hjelp til områder rammet av krig. Derfor mener vi at Norge heller burde jobbe med å få til en fredelig og politisk løsning – og ikke med krigspolitikken Norge i dag har lagt seg på.

Nå foregår det et opprop på Facebook med bedragsytere fra mesteparten av det politiske spekteret. Målet med kampanjen er å få en omkamp om de norske soldatene. Les mer om kampanjen mot Norge i Syria her.  


Siste nyheter


Norske styrker ut av Syria!

Rød Ungdom krever at regjeringen svarer på hvorfor norske styrker er inne i Syria og at Norge skal bidra til å forebygge fred og humanitære løsninger, framfor bomber og kald krig.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Støtt RUs innsamlingsaksjon for havnearbeiderne!

- Hvert år arrangerer Rød Ungdom en innsamlingaksjon på sommerleir, der inntektene går til en sak vi støtter. I år går innsamlingsaksjonen til støttefondet for havnearbeiderne som ble ramma av konfliktene i havnarbeiderstreikene i Tromsø og Mosjøen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

God 1. mai!

Gratulerer med arbeidernes internasjonale kampdag!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN