NyheterFredsnasjonen Norge, i krig?

I Syria, lever i dag tre av fire mennesker, i hovedsak barn, i fattigdom. Over halvparten av befolkningen i Syria er på flukt. Dette er på grunn av den brutale borgerkrigen som nå har herjet i over fem år.

Både USA og Frankrike har bedt Norge om også å bidra militært i krigen mot IS. Norge svarte med å sende 60 spesialsoldater, for å trene opp opprørsgrupper, og kjempe mot IS inne i Syria.

Rød Ungdom vil på det sterkeste motsette seg dette. Norge har som småstat ingen interesse av å gjøre slike former for militær innblanding i andre land til en akseptabel strategi i internasjonal politikk. Ikke bare er dette tvilsomt i henhold til internasjonal rett. I praksis blir det også å helle bensin på bålet. Syria trenger ikke flere militære styrker for å løse konflikten. Det som trengs er humanitære bidragsytere og arenaer hvor partene kan forhandle.

Rød Ungdom mener selvsagt at Norge må bidra med hjelp til områder rammet av krig. Derfor mener vi at Norge heller burde jobbe med å få til en fredelig og politisk løsning – og ikke med krigspolitikken Norge i dag har lagt seg på.

Nå foregår det et opprop på Facebook med bedragsytere fra mesteparten av det politiske spekteret. Målet med kampanjen er å få en omkamp om de norske soldatene. Les mer om kampanjen mot Norge i Syria her.  


Siste nyheter


Rød Ungdom kontoret tar påskeferie

Fra og med mandag 10. april tar Rød Ungdom kontoret påskeferie. Vi er tilbake på kontoret tirsdag 18. april. Vi ønsker alle våre medlemmer og venner en god påske!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Nynazister demonstrerte i Arendal

I helga demonstrerte nynazistene i Nordfront i Arendal. Det er trist at nynazister igjen markerer seg offentlig sier antirasistisk ansvarlig i Rød Ungdom, Ane Margrethe.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Gratulerer med kvinnedagen!

Rameen N. Sheikh er 19 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN