NyheterBli med Rød Ungdom på Globaliseringskonferansen!

27.-30. oktober braker Globaliseringskonferansen, Norges største politiske verksted, løs. Her kan du møte andre aktivister og politisk engasjerte fra hele landet, lære mye om forskjellige politiske tema og bli med på konserter og annet kulturelt program.

Fra fredag 28.oktober til søndag 30. oktober blir det også et eget ungdomsprogram. Det er gratis å delta på ungdomsprogrammet når man har betalt for konferansepass (270 kr for ungdom/studenter). Ungdomsprogrammet er åpent for alle under 30 år. Det blir overnatting og måltider på Tøyen skole.

Rød Ungdom er med å arrangere Globaliseringskonferansen, og har møter på selve konferansen og opplegg på ungdomsprogrammet. Bli med Rød Ungdom på Globaliseringskonferansen, og sjekk ut noen av høydepunktene nå!

Meld deg på her: http://globalisering.no/p%C3%A5melding

Fyll også ut skjema her om du vil delta på ungdomsprogrammet: http://globalisering.no/program/ungdomsprogram

Smakebiter fra ungdomsprogrammet:

Rød Ungdom arrangerer følgende møter på selve konferansen:

Fredag 14.30-16.30: Kurdistan – grenseløst eller nasjonalstat?
Spørsmålet om Kurdistan er kanskje mer aktuelt i dag enn noen gang tidligere. Den kurdiske frigjøringsbevegelsen har lenge arbeidet for å få selvstendighet i de kurdiske områdene. Men innad er det mange ulike tanker om hva slags selvstyre en vil ha. Må en ha en nasjonalstat eller er selvstyre i en annen stat et bedre mål? Det snakkes om at den kurdiske delen av Nord-Syria vil erklære føderalt selvstyre. Er konflikten i Syra kurdernes sjanse til å få selvstendighet og hvor stor rolle spiller egentlig nasjonalstatenes grenser? Dette er noen av spørsmålene man vil diskutere på møtet.

Lørdag 10.00-11.30: Grenseløs grådighet – selskap over felleskap?
Multinasjonale selskaper får stadig mer innflytelse i verden. Hvilket land et selskap er fra har mindre og mindre og si. Landegrensene for selskapene blir visket vekk. Overnasjonale handelsavtaler har nå til hensikt å gjøre skillende enda mindre og sette selskaper over nasjoner. Google, og andre multinasjonale selskaper som tjener millioner av kroner i Norge, betaler nesten ikke skatt til Norge. Kapitalflukt er et stort økonomisk problem for mange land, og motstand mot selskapsskatt gjør at selskaper flytter ut av land. Hvordan kan man sørge for at det er felleskapet og ikke selskap som får skatteinntektene? Går det an å hindre kapitalflukt eller har “selskapsverden” blitt grenseløs?

Søndag 10.30-12.30: The War on Women – grenseløse abortrettigheter
Friheten for kvinner til å kunne bestemme over egen kropp burde være selvsagt, men det er den ikke. Selv om retten til selvbestemt abort står sterkt i Norge, har vi fremdeles sett en organisert kamp mot abortrettigheter også her. Heldigvis har man folkelig motstand, som kjemper for kvinners selvbestemmelsesrett. Men man trenger ikke å dra lenger enn til Irland eller Polen for å møte en annen virkelighet enn den i Norge. I USA har denne kampen mot abortrettighetene fått navnet “The War on Women”. Hvordan kan vi stoppe denne krigen? Hvordan kan feminister jobbe for grenseløse abortrettigheter?
 

Har du noen spørsmål om å bli med Rød Ungdom på Globaliseringskonferansen? Send mail til ru@sosialisme.no eller ring kontoret på 22 98 90 70


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN