NyheterStøtt RUs innsamlingsaksjon for havnearbeiderne!

- Hvert år arrangerer Rød Ungdom en solidarisk innsamlingaksjon på sommerleir. Tidligere år har man samlet inn penger til blant annet Women on Waves og Help Kobane. I år går innsamlingsaksjonen til støttefondet for havnearbeiderne som ble ramma av konfliktene i havnarbeiderstreikene i Tromsø og Mosjøen. Havnearbeiderne har vært utsatt for brutale angrep fra NHO, for å knekke de lovlige regulerte tariffavtalene på havna og de vil gjøre havnene åpne for løsarbeid hvor bedriftene kan se bort fra tariffavtalene, forteller Jakob Pedersen Nygård, sommerleirsjef og faglig ansvarlig i Rød Ungdom.

- Når høyesterett bestemte at EØS-avtalen var overordnet norsk lov, tariffavtaler og fortrinnsretten til å losse og laste skip, ble aksjonen til Norsk Transportarbeiderforbund avsluttet. Mange av havnearbeiderne står uten arbeid og inntekt etter tre år med aksjoner. Situasjonen for havnearbeiderne i Tromsø og Mosjøen er spesielt ille. Havnearbeiderne her er utestengt, uten arbeid og uten rett til dagpenger. Situasjonen for havnearbeiderne er dramatisk, så det er viktig å holde presset oppe og å vise solidaritet, og fortsette å samle inn penger, fortsetter han.

- Innsamlingsaksjonen er viktig for Rød Ungdom for å vise solidaritet med de som trenger det. En del av innsamlingsaksjonen er et loddsalg med fine premier på selve sommerleir. Jeg håper alle som kommer på årets sommerleir støtter opp om innsamlingsaksjonen, og jeg ser fram til en fin sommerleir, avslutter Nygård.

Hvis du vil støtte innsamlingsaksjonen kan du overføre penger til kontonr. 1503.72.36990 eller vipps til 10534 (Rød Ungdom). Merk innbetalingen med «Støtt havnearbeiderne».

Har du ikke meldt deg på sommerleir enda? Det kan du gjøre her!

 


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN