NyheterGratulerer med kvinnedagen!

I dag er det 8. mars, verdens internasonale kvinnedag. Det er dagen der vi ser oss tilbake og feirer de seierne kvinnebevegelsen har kjempet frem samtidig som vi ser frem for å sette nye kamper på dagsorden.
 
Rameen N. Sheikh er 20 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
 
-I år skal jeg feire 8.mars i Oslo og gå i tog fra Youngstorget. Etter toget skal jeg snakke for Oslo Rød Ungdom om hvorfor det er viktig å feire 8.mars og hvorfor man fortsatt bør være feminist og kjempe videre. (Se arrangement her). Utover det gleder jeg meg til å være sosial og tilbringe dagen med mange kule feminister!
 
Hvilken feministisk kampsak er du mest opptatt av for tida?
 
- Det er litt vanskelig å velge, ettersom jeg mener at man kan jobbe med og være opptatt av flere saker samtidig. Men den siste tida har jeg brukt en del tid på å lese rapporter fra Pro Senteret om prostitusjon og salg av sex, så det er nok det som dukker opp først i hodet når jeg leser det spørsmålet. 
 
Hvis du hadde vært verdenshersker og kunne gjennomføre 3 politiske krav/tiltak, hva ville det vært?
 
1) At ingen noen gang må havne i en situasjon hvor deres eneste utvei er å selge kroppen deres
2) Utdanning til alle jenter og kvinner over hele verden 
3) At alle kvinner og jenter over hele verden kan velge selv og leve frie liv, enten det er valg av utdanning, kjæreste eller andre veivalg i livet 
 
Du er jo feminist, hvorfor burde vi alle være feminister?
 
- Fordi kvinner og jenter fortsatt i hele verden ikke lever fritt og har begresninger i hverdagen sin kun på grunn av sitt kjønn. Blant annet blir 15 millioner jenter hvert år giftet bort som barn. Det er en jente hvert annet sekund. Og i Norge har 1 av 10 kvinner opplevd voldtekt. Dette er bare to eksempler på hvordan kvinner er mer utsatt for overgrep på grunn av sitt kjønn. Så derfor burde vi alle være feminister for både oss selv her i Norge, men også for våre medsøstre verden over!

 


Siste nyheter


Rød Ungdom kontoret tar påskeferie

Fra og med mandag 10. april tar Rød Ungdom kontoret påskeferie. Vi er tilbake på kontoret tirsdag 18. april. Vi ønsker alle våre medlemmer og venner en god påske!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Nynazister demonstrerte i Arendal

I helga demonstrerte nynazistene i Nordfront i Arendal. Det er trist at nynazister igjen markerer seg offentlig sier antirasistisk ansvarlig i Rød Ungdom, Ane Margrethe.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Gratulerer med kvinnedagen!

Rameen N. Sheikh er 19 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN