NyheterGratulerer med kvinnedagen!

I dag er det 8. mars, verdens internasonale kvinnedag. Det er dagen der vi ser oss tilbake og feirer de seierne kvinnebevegelsen har kjempet frem samtidig som vi ser frem for å sette nye kamper på dagsorden.
 
Rameen N. Sheikh er 20 år gammel og feministisk ansvarlig i Rød Ungdom. I år skal hun gå i sitt sjette 8.mars-tog.
 
-I år skal jeg feire 8.mars i Oslo og gå i tog fra Youngstorget. Etter toget skal jeg snakke for Oslo Rød Ungdom om hvorfor det er viktig å feire 8.mars og hvorfor man fortsatt bør være feminist og kjempe videre. (Se arrangement her). Utover det gleder jeg meg til å være sosial og tilbringe dagen med mange kule feminister!
 
Hvilken feministisk kampsak er du mest opptatt av for tida?
 
- Det er litt vanskelig å velge, ettersom jeg mener at man kan jobbe med og være opptatt av flere saker samtidig. Men den siste tida har jeg brukt en del tid på å lese rapporter fra Pro Senteret om prostitusjon og salg av sex, så det er nok det som dukker opp først i hodet når jeg leser det spørsmålet. 
 
Hvis du hadde vært verdenshersker og kunne gjennomføre 3 politiske krav/tiltak, hva ville det vært?
 
1) At ingen noen gang må havne i en situasjon hvor deres eneste utvei er å selge kroppen deres
2) Utdanning til alle jenter og kvinner over hele verden 
3) At alle kvinner og jenter over hele verden kan velge selv og leve frie liv, enten det er valg av utdanning, kjæreste eller andre veivalg i livet 
 
Du er jo feminist, hvorfor burde vi alle være feminister?
 
- Fordi kvinner og jenter fortsatt i hele verden ikke lever fritt og har begresninger i hverdagen sin kun på grunn av sitt kjønn. Blant annet blir 15 millioner jenter hvert år giftet bort som barn. Det er en jente hvert annet sekund. Og i Norge har 1 av 10 kvinner opplevd voldtekt. Dette er bare to eksempler på hvordan kvinner er mer utsatt for overgrep på grunn av sitt kjønn. Så derfor burde vi alle være feminister for både oss selv her i Norge, men også for våre medsøstre verden over!

 


Siste nyheter


Nå kan du betale kontingent med Vipps!

Nå er det blitt enda flere muligheter for å betale kontingent, Vipps er blitt godkjent betalingsmåte for kontingen.
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Vil du jobbe som høstkonferansesekretær?

Nå har du muligheten til å jobbe med Rød Ungdoms høstkonferanse! Er du den rette til å lage tidenes sommerleir? Søk da vel!
LES RESTEN AV ARTIKKELEN

Ingen er fri før alle er fri!

LES RESTEN AV ARTIKKELEN