Lag aksjon

Dette er et sammendrag av aksjonskapitellet i Lokallags ABCen. Om du vil lese mer kan du logge deg inn på internsidene og lese hele kapitellet. På internsidene finner man også et aksjonisme- kurs.

Rød Ungdom lager ofte aksjoner når vi har kampanjer, det er noe vi vil forandre eller er misfornøyde med.

Ofte deler man inn aksjoner i to grupper:
- Direkte aksjoner: Når Rød Ungdom er ute og merker retusjert reklame endrer vi reklamen, ved at vi putter en advarsel på plakatene, som jo og er vårt krav. Her kan du se flere eksempler fra reklamekrigen i 2013. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.487010024702794.1073741827.107739755963158&type=1
- Symbolske aksjoner:
Når Rød Ungdom satte opp et hus i papp i hagen til Fabian Stang var det for å symbolisere at han som ordfører i Oslo måtte ta ansvar for å bygge flere boliger i Oslo, siden boligprisene er så høye. Selv om det ikke ble flere boliger av denne aksjonen kom Rød Ungdom i media og vi fikk satt kravet på dagsorden. http://www.nettavisen.no/nyheter/article3564579.ece

Lag aksjon!
Steg for steg:

- Finn en god ide. Hva vil dere aksjonere for/mot? Tenk målgruppe: hvem skal aksjonen være for; politikere, folk på gata eller elever?

- Planlegg: Ha en plan for hva som skal gjøres og hvem som skal gjøre det. Hvor skal aksjonen være? Ofte trenger man standtillatelse, så kontakt kommunens servicetorg eller politiet for å ordne det.

- Inviter media. Ring lokallavisa og hør om de vil komme å skrive om aksjonen deres. Send en pressemelding der dere foklarer hva som skal skje og hvorfor dere skal gjøre det. Ta bilder fra aksjonen og skriv noen linjer og send inn til avisa om de ikke dukker opp allikevel, så kanskje de trykker det allikavel.

- Gjennomfør aksjonen, ta i bruk alle planene og feire en vellykka aksjon etterpå.