Bli med i et lokallag

I Rød Ungdom jobber vi for at vanlige folk skal styre samfunnet, på bekostning av de rike og toppolitikerne. For at det skal være mulig, er vi avhengige av at folk flest organiserer seg og aktivt gjør noe med det. Derfor er det viktig er at du er aktiv i Rød Ungdom og med i et lokallag. Hvis ikke vil det være litt som å bli med i et idrettslag uten å komme på trening.

Det viktigste arbeidet i Rød Ungdom skjer i lokallagene. Det er her man møter andre RUere og jobber for å forandre verden der man bor. Et lokallag gjør mye forskjellig, som å lage aksjoner, konserter og demonstrasjoner, drive med skolering og politikkutvikling.

Rød Ungdom har lokallag i de fleste fylker, og om du vil bli med i et lokallag kan du finne kontaktinformasjon til lokallagene her.

Om du ser det mangler lokallag der du bor kan du være med å starte et!

Her er noen enkle steg til å starte et lokallag:

1) Ta kontakt med Rød Ungdom sentralt på ru[at]sosialisme[dot]no. Ofte fins det andre RU- medlemmer der du bor, slik at dere er flere som kan starte lokallag. Da kan du få tilsendt medlemsliste og vi vil hjelpe deg med alt rundt det å starte et lokallag. Vi sender også mer informasjon rundt det å starte et lokallag.

2) For å være et lokallag i Rød Ungdom må man være minst tre medlemmer. Om dere ser dere mangler noen må man verve flere medlemmer. Lurer du på noe om verving kan du lese mer her (link til verveside). Kanskje er det noen av dine venner som kan tenke seg å bli medlem? Man kan også holde et informasjonsmøte om Rød Ungdom og verve de som kom på møtet om de har blitt overbevist.

3) Selve lokallaget blir stiftet på et oppstartsmøte. På et oppstartsmøte velger man en leder og en økonomiansvarlig og snakker om hva man vil gjøre i lokallaget framover (lager planer). Noen fra sentralstyret kommer gjerne og hjelper dere med oppstartsmøtet!

Høres det vanskelig? Ikke bekymre deg, vi i Rød Ungdom hjelper deg gjerne!